Geschiedenis

In de jaren twintig van de vorige eeuw, gebruikte Gerrit Jan Klumpenhouwer al zijn spaargeld om zijn eigen bloembollenkwekerij op te starten. Vlak daarna kwamen de crisis en de Tweede Wereldoorlog.

Zijn jongste zoon, Joop Klumpenhouwer, groeide op tijdens deze moeilijke periode. Op 18-jarige leeftijd begon hij met het handelen in bloembollen. Eerst op zijn fiets in de regio, later werd met de auto Nederland zijn domein. De grenzen werden al snel overschreden en Europa en de rest van de wereld werd zijn werkterrein.

Sinds 1953 zit Joop Klumpenhouwer in het bloembollenvak. In deze jaren zag hij de handel sterk groeien. Zijn talent, kennis en toewijding werden altijd gewaardeerd door klanten, kwekers en anderen in het vakgebied. Gebruikmakend van zijn enorme ervaring en tomeloze energie begon hij zijn eigen bedrijf Florex. Klanten wisten hem snel te vinden. Tussen 1988 en heden kwamen zijn dochter Josien en twee zoons, Gertjan en Wim, bij het bedrijf.

Al voor de val van de Berlijnse muur richtte Florex een dochterbedrijf op in Polen. Dit betekende het begin van verdere expansie van de export naar vrijwel alle landen in Europa.

In 1999 namen de twee zoons, Gertjan en Wim, het bedrijf over van vader Joop. Wim gebruikt zijn talenten in de verkoop en marketing. Gertjan is de algemeen directeur. Josien is ook nog actief in het bedrijf en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van verpakkingsconcepten. Joop is inmiddels al enige tijd gepensioneerd, maar hij komt vrijwel nog dagelijks even langs op het bedrijf.

In 2009 nam Florex het vooraanstaande bedrijf in zaadproducten J. Sluys & Zn. in Andijk over. Mede door deze krachtenbundeling werd Florex één van de leidende bedrijven in het vakgebied en het assortiment werd uitgebreid met nog meer zaadproducten en premiums.

Vandaag de dag is Florex hèt leidende bedrijf in bloembollen als het gaat om succesvolle concepten en productinnovaties. Daarnaast hebben wij ons sterk ontwikkeld in 'grow your own': kweeksets met zaden, en andere producten voor de eetbare tuin, zoals plantuien, aardbeien en pootaardappelen.


Europa en de rest van de wereld werden zijn werkterrein.


                                    

Gertjan & Wim Klumpenhouwer

Hoe wij werken

Florex is dé expert in het leveren van bloembollen, zaden en artikelen voor de eetbare tuin aan vooraanstaande retailers in Europa. Onze focus ligt op het ontwikkelen, verpakken en leveren van kwaliteitsproducten voor de hobby tuinier.


Wij helpen u om uw omzet te verhogen en uw imago te verbeteren en samen de categorie te versterken. Door intensieve samenwerking met grote retailers in heel Europa hebben wij een grote kennis van verschillende retailconcepten. Ervaring in verkoop, technische en logistieke ervaring in alle Europese landen. Elk seizoen komen we met succesvolle nieuwe soorten, verpakkingen en productpresentaties. De hoogste kwaliteit bij zowel de bloembollen als bij de verpakking en presentatie, dat is de basis van waaruit wij werken.

Hierbij onderscheiden wij ons met de volgende USP’s:


Succesvolle concepten door kennis:

 • van retail
 • van de (tuin) consument
 • door ervaring
 • van trends
 • van bollen voor de tuin
 • van ontwerp

Innovatieve producten door gebruik van:

 • de juiste creativiteit
 • de juiste soorten
 • de juiste combinaties
 • de juiste verpakkingen

Vakmanschap, de motivatie:

 • om kwaliteit te leveren
 • om op tijd te leveren
 • om de beste soorten te selecteren
 • van vertrouwen
 • van een familiebedrijf
 • om indruk te maken 

Samen met onze klanten ontwikkelen wij nieuwe en interessante concepten.

                                       

Onze missie

Wij willen mensen inspireren om gezond bezig te zijn en te genieten van wat de natuur ons biedt. Tuinieren met bloembollen, vaste planten en zaden is hierbij een onmisbare factor. 

Florex wil midden in de samenleving staan met een blik vooruit en met geloof in eigen kracht. Hier hoort automatisch een rol bij als duurzaam, vooruitstrevend bedrijf met een sociale touch. Wij willen niet alleen voldoen aan de verwachtingen van alle  betrokkenen maar ze zelfs overstijgen.


Ons team
Contactpersonen

Gertjan Klumpenhouwer
Gertjan Klumpenhouwer
Algemeen directeur, eigenaar
+31 228 5300.73
g.klumpenhouwer@florex.nl

Wim Klumpenhouwer
Wim Klumpenhouwer
Verkoopdirecteur, eigenaar
+31 228 5300.72
w.klumpenhouwer@florex.nl

Arthur Gitzels
Arthur Gitzels
Exportmanager
+31 228 5300.78
a.gitzels@florex.nl

Ton Huisman
Ton Huisman
Manager binnendienst
+31 228 5300.76
t.huisman@florex.nl

Tim Kramer
Tim Kramer
Accountmanager
+31 228 5300.79
t.kramer@florex.nl

Anouk van der Fluit
Accountmanager
+31 228 760770
a.vanderfluit@florex.nl

Lex Groot
Lex Groot
In- en verkoop Benelux
+31 228 5300.71
l.groot@florex.nl

Kirsten van der Pijl
Kirsten van der Pijl
Inkoopadministratie
+31 228 5300.75
k.vanderpijl@florex.nl

Josien Groot
Josien Groot
Manager productontwikkeling
+31 228 5300.74
j.groot@florex.nl

Karel Keesman
Karel Keesman
Inkoop verpakkingen
+31 228 760771
k.keesman@florex.nl

Anita van Meersbergen
Anita van Meersbergen
Financiële administratie
+31 228 760772
a.vanmeersbergen@florex.nl

Dawid Czanguleit
Dawid Czanguleit
Bedrijfsleider
+31 228 760773
d.czanguleit@florex.nl


Onze klanten

Al sinds de oprichting is Florex internationaal georiënteerd. Florex werkt naast de belangrijke thuismarkt met retailers en groothandels in heel Europa.


De focus ligt hierbij op bloembollen voor de hobby tuiniers. Deze worden veelal verkocht bij tuincentra en de betere bouwmarkt maar ook bij supermarkten, discounters en agro-shops.


x