Bloembollen

Bloembollen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Je kunt er lekker mee tuinieren, met als beloning een kleurrijke en vrolijke tuin. 


Klik hier voor de meest gestelde vragen over bloembollen


Kijk voor meer, uitgebreide informatie, tips en inspiratie op :

Bloembollen daar bloei je van op

 Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiende bloembollen plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de vorstperiode aantreedt.


Bekende voorjaarsbloeiers zijn o.a. tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, sneeuwklokjes en sieruien.


Ieder jaargetijde brengt zijn eigen charme in de tuin. Maar na een gure herfst en koude winter sta je als tuinliefhebber te trappelen om weer kleurrijke bloemen te verwelkomen.
Wist je dat voorjaarsbloeiende bloembollen al vanaf februari tot en met mei de tuin opvrolijken? Iedere maand stralen er weer nieuwe soorten je tegemoet.


Voorjaarsbloeiers geven al in het vroege voorjaar kleur aan je tuin!Klik hier voor een plantschema voor voorjaarsbloeiers 

Zomerbloeiers

Zomerbloeiende bloembollen plant je in het voorjaar, zodra de kans op nachtvorst voorbij is. Je kunt ze nog blijven planten tot eind mei.


Bekende zomerbloeiende bollen zijn o.a. dahlia’s, gladiolen, begonia’s lelies, ranonkels en calla’s.


De zomertuin kan van juni tot oktober schitterend in bloei staan met zomerbloemen. Combineer met kleuren, bloemvormen, bloeitijden en -hoogtes om alles uit deze mooie groep bollen te halen.


De meeste zomerbloeiende bloembollen zijn echte zonaanbidders. Zet ze op een zonnige plek in de tuin of in plantenbakken die op een zonnige plek staan. Zorg er wel voor dat ze voldoende water krijgen.


Klik hier voor een plantschema voor zomerbloeiers    

Zomerbloeiers geven maandenlang bloeiplezier!Eetbare tuin

Met de groep 'eetbare tuin' bedoelen we bollen en knollen, die al onderweg zijn naar het groeien van een plant. Voorbeelden hiervan zijn plantuien, aardbeien, pootaardappelen en artisjokken. 


Lekker eten uit eigen tuin: lekker, gezond, leerzaam èn gemakkelijk.


Wat is er leuker en gezonder dan koken van eigen oogst. Omdat je bollen en knollen plant zijn de groenten al een stuk onderweg en volgroeien makkelijk tot smakelijke groenten.


Voor het kweken van eigen kruiden, groente en fruit heb je geen grote tuin nodig. Het kweken van eigen gewassen kan op verschillende plaatsen, zoals in de vensterbank, op het balkon, aan de schutting en in de tuin.


Wanneer en hoe je moet planten en wanneer te oogsten, staat eenvoudig uitgelegd op de verpakkingen.


Lekker eten uit eigen tuin!

Zaden

Zelf je eigen kruiden, groenten of bloemen kweken met zaden, hoe leuk is dat!


Voor de meest voorkomende zaden hebben wij een zaaikalender gemaakt:


Klik hier voor de zaaikalender


x